Ето как цветът в спалнята влияе на сексуалния ни живот

Наскоро британски учени проведоха проучване, за да разберат как интериорът на спалнята влияе на интимния живот на двойката. По-конкретно учените се опитаха да разберат дали цветът на стените в стаята оказват влияние на интимния живот на мъжа и жената.

Британците анкетираха над 2000 двойки, за да разберат какъв ефект оказва цветът на спалнята върху техния сексуален живо. 

Оказа се, че има!

Шокиращо или не, но един от най-големите слухове – този, свързан с червения цвят, направо изненада учените.

Оказа се, че двойките, чиито спални са боядисани в червено, са най-малко склонни да правят любов. Средно веднъж седмично – толкова често го правят. Този факт принуди учените да преразгледат отношението си към мита, който витае около червеното в спалнята.

Рекордьорите по честота на секс са двойки, които заспиват в стаи с цвят на карамел. Те средно правят любов три пъти седмично. Психолозите отдават това на факта, че карамеленият цвят е свързан със сладкиши и празнично настроение.

Изследователите също се заели да разберат как интериорните нюанси влияят на съня на субектите. Оказа се, че собствениците на спални в сини тонове спят най-добре, но сънят в лилава стая в повечето случаи е кратък, несполучлив и труден.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *