HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ето кое е в състояние да хвърли в сълзи Лиляна Павлова!

Лиляна Павлова е определяна за една от най-силните дами в съвременния политически живот, но малцина знаят, че името и характера си председателят на Съвета по европейските въпроси наследява от баба си – Лиляна Павлова-старша.

Дясната ръка на Бойко Борисов живее с баба си до последния й дъх. Възрастната Лиляна има голям принос във възпитанието й. „Казват, че много приличам на Лиляна Павлова-старша. Като темперамент, като стил, като командирски качества. Абсолютна работохоличка, много серт. Тя беше твърда, студена, не можеш да я разчувстваш. По това не си приличаме. Аз съм по-различна. Плача на филми. Затова не гледам тъжни драми. Разстройвам се, натоварвам се емоционално“, споделя Павлова.

От щастие пък плакала само веднъж, когато се родила дъщеря й София. Кръщават я с непопулярно в родовете им име, защото не искали да я обременяват с наследственост. Голямото разнообразие обаче затруднило избора им и прагматичната Лиляна била инициатор на решението на проблема. „Започнахме да мислим. Видяхме, че не можем да измислим. След което взехме списък със 100-те най-популярни имена, всеки си направи списък с по десет. Като ги сравнихме, имахме съвпадения и съкращавайки списъка, стигнахме до единомислие“, разказва бившата шефка на регионалното развитие. Днес с щерка й били страшно близки, въпреки че рядко се виждали. Малката София й задавала най-неудобните въпроси и била най-големият й критик.

Приличала на майка си по своята хиперактивност, която Лили проявила още в първи клас. Тогава учела в руско училище и нямало културно-масово мероприятие без нейно участие в организацията. „Руската школа си каза думата – майка ми е рускиня. Традиции, дисциплина. Нямам пропуск. Много мразя да не правя нищо. Скучно е. Хваща ме съклет“, коментира Павлова. Често получавала въпроси защо не е приела фамилията на съпруга си, но всъщност това не било истина. „Приех я, даже без тире. Аз по мъж и по документи за самоличност съм Николова. Имало е дори смешни случки с това – когато са ме чакали на летище в качеството ми на зам.-министър, на посрещачите са им казвали, че в самолета няма пасажер Павлова. Защото билетът ми е на Николова“. С мъжа й Пламен се запознали още в университета, но се събрали чак когато завършили, предава “Ретро”.

Вече 17 години са заедно, а от 12 са щастливо женени. „Аз не съм лесна. Мъжът ми ме е оставил да се развивам и ме подкрепя. Няма претенциите и той да е толкова активен и публичен“, разкрива министърът. Споровете им също били нетипични, като най-често се карали кой да кара колата. „Аз имам книжка от 17-годишна и много обичам да шофирам, хиляди километри имам зад гърба си. Първата ми кола беше една стара корса и сама я поддържах, ремонтирах я. Неволята ме научи и свещи да сменям, и масло, и вода… Така че като тръгнем някъде с мъжа ми, аз карам в едната посока, той – в обратната. Пламен кара и мотор, аз по две колела не си падам. Виж, спортна кола, моторница, самолет бих управлявала“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *