Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Ето кое е детето, което се удави в река Огоста

Стана ясно кое е детето, което се удави в река Огоста в Монтанско, научи BulNews.bg. Това е 15-годишният Марин С. от село Портитовци, съобщава bulnews.
Момчето е едно от седемте на деца на бедно семейство. Родителите са безработни, прехранват се с помощи, детски надбавки и работа при стопани от селото, но се грижат за децата си, разказаха местни жители. Фамилията няма средства дори да погребе момчето и ще разчита на помощта на общинската управа в Бойчиновци.
Припомняме, че трагедията се разигра във вторник край Портитовци, на 3 км от жп гарата в Бойчиновци. 15-годишният Марин решил да поплува в горещините и да отдъхне под сенките край Огоста и отишъл с още двама приятели на около 2 км от селото, непосредствено след сливането на реките Ботуня и Огоста в едно корито. Момчето скочило във водата, но започнало да потъва и да вика за помощ. Приятелите му не успели да го изтеглят и хукнали към селото да търсят помощ. 
Сигнал за инцидента бил изпратен и на полицията в Монтана, на мястото пристигнал екип водолази, който открил момчето в реката, но вече мъртво. „Реката край селото е плитка, от години няма такива трагични случаи. Но децата са отишли надалеч, край строящата се ВЕЦ, където е дълбоко. Там нямало и кой да помогне!”, разказаха местните. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *