HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ето кои министерства ще вземат ГЕРБ!

Логично е ГЕРБ да поемат онези министерства, които бяха поверени на коалиционните партньори в предишното управление и бяха най-много критикувани.

Това означава образованието, здравеопазването и външната политика като министерства, да се оглавят от ГЕРБ. Макар и не директно с посочване, тази информация потвърди в студиото на Нова телевизия бившият регионален министър Лиляна Павлова.

По отношение на военното министерство, което в правителството Борисов – 2 беше управлявано от Николай Ненчев, представител на РБ, Лиляна Павлова беше още по-уклончива и не стана ясно дали МО ще бъде оглавено от представител на ГЕРБ или пък, както се налага като информация, то ще се поеме от Обединените патриоти в лицето на Красимир Каракачанов.

Лиляна Павлова категорично поиска да престане да си говори “на парче”, тъй като преговорите за разпределението на министерски постове още не били започнали. В момента все още се говори само за програми и управленски политики, заяви Павлова.

Въпреки това, по думите й, ГЕРБ е логично да поемат онези министерства, които са били акцент в предизборната им програма.

Лиляна Павлова категорично отрече нападките за кражби по програмата за саниране. От коментара й стана ясно, че ГЕРБ и в следващото управление ще продължат програмата.

Бившият регионален министър вече е подготвила поне 10 въпроса към служебния министър. “Ще видим дали няма отново да се скрият”, посочи Лиляна Павлова.

Тя определи политиката на служебното правителство като “лов на вещици” и като несправяне с текущите дейности.

Ремонтите се забавят, поръчки не се възлагат, заяви Павлова и посочи като пример състоянието на ремонтите по тунелите и по-конкретно “Витиня”. Това означава, че тапите ще продължат поне до края на лятото, заяви Лиляна Павлова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *