Ето кои са тези подсъзнателни грешки, които могат да ни направят нещастни

Макар и неумишлено, понякога сами отравяме връзките си с поведението си. Не осъзнаваме как това се отразява на отношенията ни, пише az jenata.bg. Дори не разбираме защо половинката ни е ядосана, за какво изобщо крещи този път и какво толкова въобще е станало. Именно тези наглед маловажни и несъзнателни действия, които правим във връзката или брака си, могат да ги разрушат. 

Кои са тези подсъзнателни грешки, които могат да ни направят изключително нещастни?

Правите си вашите неща

Разбира се, че е важно всеки от вас да има своето време за себе си. Някои хора обаче се самозабравят и се вглъбяват изцяло в нещата, които ги интересуват и които правят без изобщо да отделят внимание на половинките си. Ако сте от тези хора, представете си как това влияе на връзката ви, на партньора ви, как се чувства той или тя. 

Вярвате, че можете да промените партньора си

Най-голямата измежду най-големите грешки е именно тази. Никой не може да промени никого, освен ако той сам не иска. Останалото е мъчение и за двамата, което прераства в агония и накрая завършва с омраза.

Грижите се за всички други, не и за партньора си

Представете си как бихте се почувствали, ако никога не сте на първо място, а винаги трябва да отстъпвате пред желанието за раздаване на внимание и грижа от страна на партньора си към другите. Ако той дори ви кара да изпитвате неудобство, когато поискате обяснение за това, това си е направо токсично поведение. 

Понякога си мечтаете за живот без партньора си 

Всички го правят. Въпросът е колко често се случва това. Нещастните във връзката си хора го правят непрекъснато, особено когато останат сами или след скандал.

Очаквате партньорът ви да ви допълва 

Това е идеален вариант, на който някои двойки се радват и е чудесно, че се случва. Но не се случва на всички. Повечето от нас обаче имат погрешни очаквания и се разколебават в чувствата си, когато това очакване не се оправдае.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *