Ето кои са трите варианта за бъдещето на кабинета “Борисов” 3

Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел,където ще има присъствено заседание на Съвета на ЕС

Три варианта са обсъдени за бъдещето на кабинета “Борисов” 3, съобщава БНР, позовавайки се на информация от ръководството на ГЕРБ. Днес във Варна се е провела среща на премиера Бойко Борисов с ключови министри, за да обсъдят актуалната ситуация и пътищата за излизане от кризата.

Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият вариант е назначаване на преходно експертно правитеслтво за довършване на мандата с нови министри и нов премиер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват “въздържал се”, след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила – ГЕРБ.

Третият вариант предвижда смяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиера.
Рискът обаче в този случай е ситуацията да остане нестабилна.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии – ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

 Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел, където ще има присъствено заседание на Съвета на ЕС.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *