Ето кой е вандалът, потрошил кабинет на спешния център в Перник

Асен Лозанов, на 37 години, от Перник е потрошилия кабинет на спешно отделение на Пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“, съобщи директорът на здравото заведение д-р Анатоли Митов.

Както struma.bg писа, инцидентът стана към 3,15 ч. в събота, когато дежурни са били д-р Цветков и сестра Мая Алексова.  Лозанов поискал по-тежко освидетелстване от медиците, тъй като не бил доволен от издаденото му ден преди това.

В петък мъжът потърсил помощ в спешния кабинет след скандал и побой с роднини. След прегледа екипът му издал медицинско свидетелство, но Лозанов останал недоволен и поискал от екипа през нощта в събота да му бъде издадено ново с по-тежки показатели. След отказа  той нахлул в кабинета и със стол потрошил стъклени банки с различни медикаменти, стъклопакет на прозорец от алуминиева дограма и други вещи в кабинет на лечебното заведение.

„Лекарите нямат право да издават ново медицинско след като вече пациентът е бил прегледан и с назначена терапия. Държа да отбележа, че става въпрос за мъж, който не от ромски произход“, заяви директорът д-р Митов.

По време, когато Асен вилнял в кабинета д-р Цветков и сестрата са били отвън на пейка пред отделението. Като чули шума от чупенето на стъкла, те потърсили помощ от шофьорите на линейки и позвънили на телефон 112. Само за минути два полицейски автопатрула пристигнали на място и озаптили развилнялия се мъж. Екипът не е пострадал, виновният за среднощния екшън е задържан за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

             КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *