HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ето кой е мъртвопияният шофьор на автобус, застрашил живота на 45 туристи!

Пиян шофьор на автобус, пълен с туристи, на връщане от курорта Паничище изпусна управлението и „задра” два автомобила. Заради лекото ПТП полицаи тествали рутинно за алкохол 68-г. Росен Николов и установили, че той шофирал пълния с туристи автобус с 2,57 промила алкохол в издишания въздух. Униформените щракнали белезниците на пияния шофьор и го задържали за 24 ч. в ареста на РУП -Дупница.

45-имата туристи от злополучния автобус чакали на пътя с часове да пристигне друг на фирмата превозвач от Варна.

Варненските туристи били на екскурзия до Седемте рилски езера. С автобуса пристигнали на Паничище и оттам потеглили за езерата. Там преспали на палатки и в събота си тръгнали. Шофьорът на автобуса Росен Николов останал да ги чака в автобуса на Паничище.

Около 18,00 ч. в събота групата от 45 човека потеглили с автобуса от Паничище за Варна. На един от завоите по стръмния и с много завои път автобусът охлузил два леки автомобила, които изкачвали пътя за Паничище. Щетите на леките коли са малки, но собствениците им извикали служители на КАТ-Пътна полиция. При такива случаи шофьорите на автомобилите, участници в ПТП, се тестват с дрегер. Резултатът от пробата на шофьора на автобуса Росен Николов бил 2,57 промила в издишания въздух. Той е дал и кръвна проба за алкохол в Спешна помощ – Дупница, където, след като е освидетелстван за евентуален здравословен проблем, е вкаран в ареста за 24 часа.

Пътниците, след като разбрали, че шофьорът зад волана на автобуса им е пиян, се нахвърлили срещу него с викове защо се е качил зад волана и че е могъл да ги убие на пътя.

Срещу Р. Николов е образувано досъдебно производство за шофиране в нетрезво състояние и за предизвикано ПТП.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *