Топ теми

Ето кой е последният страх на Стивън Хокинг

Последният страх на проф. Стивън Хокинг бил, че нова раса от „суперчовеци” може да унищожи останалата част от човечеството, ако генното инженерство продължи да се развива без регулации, съобщава БГНЕС.

Ученият, който почина преди седем месеца, споделя страха си в последната си книга “Кратки отговори на сериозни въпроси” , която ще бъде публикувана на 16 октомври.  Основното опасение на проф. Хокинг е, че богатите ще започнат да променят своята ДНК и тази на децата си, като така ще засилят паметта и интелекта си и ще повишат  съпротивлението си на болести, което ще им помогне да удължат живота си.

В труда си проф. Хокинг пише: „След появата на суперчовеците, ще възникнат редица значителни политически проблеми с неподобрените хора, които нямат да могат да се състезават с тях. Подразбира се, че те постепенно ще изчезнат, или ще станат несъществени. Вместо това ще се появи раса от самосъздали се същества, които ще се самоусъвършенстват дори с по-голяма скорост.”

Проф. Хокинг прогнозира, че дори да бъдат приети закони, с които да се регулира генното инженерство, винаги ще има хора, готови да нарушат правилата, което ще предизвика създаването на „суперчовеците”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *