Кметът на Благоевград Р. Томов назначи новите кметски наместници

Кметът на Благоевград Румен Томов назначи новите кметски наместници. Красимир Иванов Поповски поема управлнието на с. Бучино-Лисия. Любен Страхилов Парашкански ще управлява с. Делвино, а Кирил Борисов Ивановски ще отговаря за с. Дренково. Управлнието в с. Зелен дол поема Александър Александров Мановски. Кирил Борисов Ивановски застава начело на с. Обел-Клисура, а Иван Радев Николов ще управлява с. Горно Хърсово. За село Мощанец ще отговаря Младен Ангелов Николов. Валери Тодоров Байрактарски поема управлението на с. Селище. Досегашният кметски наместник на благоевградските села Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски запазва поста си на управник.

Както struma.bg писа, кметът Румен Томов даде снощи първата си пресконференция, на която обяви първия си назначен заместник Ясен Попвасилев, той ще отговаря за сектор икономика.

До края на седмицата ще бъде готов кметския екип. Томов подчерта, че не е привърженик на чистките и който си върши работата професионално има място в администрацията. Той вметна, че хората в пенсионна възраст ще се наложи да отстъпят място на младите.

Кметът съобщи още, че е готова новата структура, с която ще се направят необходимите промени в администрацията. Колебанията му са само дали да работи с 3-ма или 4-ма заместници. Структурата ще влезе в сила след гласуване от ОбС, дотогава градоначалникът ще продължи да работи с настоящия състав и ще прави промени само при неизпълнение на служебните задължения.

На пресконференцията снощи Румен Томов подчерта, че Община Благоевград е в изключително тежко финансово състояние.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *