Ето къде е този абсурд! В студ и дъжд полагат настилка на вече асфалтирана улица

Жители на бобовдолското село Мламолово алармират, че се извършва асфалтиране на вече асфалтираната улица “Миньор”. Асфалтът се полага, докато вали дъжд, и според тях настилката няма да е качествена.

Величка Гандова и Иван Атанасов, съученик на Дончо Атанасов, който е в ръководството на АПИ, изразиха съмнението си, че полагането на асфалта не е качествено. Улица “Миньор” беше асфалтирана миналата година, сега махат асфалта и полагат нов. В момента вали дъжд, а работниците поставят настилката, тя ще се срони, а и изрязаните дупки са пълни с вода, как ще хване изобщо?”, попита Иван Атанасов и продължи: “Обадих се на Дончо Атанасов от АПИ. С него сме учили заедно две години в гимназията в Бобов дол. Баща му беше директор на училището. Познаваме се от деца. Той не отговаря за улиците в селото, но ще го заведа да види как се асфалтира на АМ “Струма” на Бинека. Аз живея на ул. “Малина” и газя кал до колене, вместо тя да се асфалтира, се слага асфалт върху вече асфалтираната  ул. “Миньор”. Дочувам, че улицата се подготвя през нея да минават камионите на мината, но тая няма да стане, ще има бой”, категоричен е Атанасов.

Съседката му Величка Гандова също изрази съмнение, че улицата се подготвя ,за да минават по нея камиони, извозващи въглища от мината за ТЕЦ “Бобов дол”. Тя заяви: “Цяло село ще се съберем и няма да допуснем тежките камиони да минават през нашето село”.

Репортер на “Струма” се свърза с главния инженер на община Бобов дол Валери Георгиев, тъй като кметът Елза Величкова е извън страната по служебни дела. Ето отговора му: “По ул. “Миньор” няма да минават тежките камиони на мината. Улицата беше частично асфалтирана миналата година. Тази година се довършва асфалтирането, което трябва да приключи до края на  деекмври. Няма опасност асфалтът да се полага некачествено заради лошото време. Температурите не са много ниски и няма опасоност. Още повече, преди да се приеме улицата от фирмата, извършваща ремонта, тя ще се огледа от екип на общината и ако има нередности, те ще бъдат остранени. Гаранцията на фирмата за положения асфалт е една година. Ако се появят проблеми през този период, то те ще бъдат отстранени за нейна сметка”, заяви инж. Георгиев.

Обществената поръчка за изкърпване на дупките по пъщитата в община Бобов дол е спечелена от софийската фирма ДК “Инфра” ООД.

 

Йорданка Попова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Само факти!

    Селото го изкърпиха преди десет дни. Сега кърпят към Бобов дол. Грозничко, но става…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *