Ето поне 7 причини да правим секс

Всеизвестно е, сексът влияе положително на самочувствието. Но знаете ли за останалите му полезни качества?

1. Помага да отслабнете
Редовно ходите на фитнес, но не забелязвате съществени резултати? Или пък нямате време да се занимавате със спорт? Е, спокойно можете да замените неприятните тренировки със сексуални приключения. Интимните ласки могат да се сравнят с физически натоварвания от типа на йога (114 калории за половин час), танци (129 калории за час) или разходка (153 калории за половин час). Допълнителен бонус: сексът помага да поддържате тонуса на мускулите си. Работата е там, че по време на креватната гимнастика в организма се изработва тестостерон, необходим за поддържане мускулите в добро състояние.

2. Защитава сърцето и кръвоносните съдове
Заболяванията на сърдечно-съдовата система са сред основните причини за смъртността особено сред жените. Нискокалоричната храна е добър подход, но далеч не единствената профилактика. Лекарите са установили, че ако се отдаваме на любов с половинката поне два пъти седмично, сериозно понижаваме риска от сърдечни болести.

3. Срещу безсъние
Ако успокояващите средства – като чаша мляко или гореща вана преди лягане – не вършат работа, сексът няма начин да не помогне. Особено в случаите, когато безсънието е съпроводено със стрес и безпокойство. Оргазмът е най-доброто успокоително средство, което гарантира дълбок и спокоен сън.

4. Против депресия
Интимните ласки са най-бързият начин да повишите настроението си и да се избавите от мрачните мисли и усещането за тревожност. Те подобряват психичното състояние и подпомагат борбата със стреса. Освен това понижават кръвното налягане и нивото на кортизола, наричан хормон на стреса.

5. Подобрява имунитета
Звучи невероятно, но е факт – сексът помага по-ефективно и бързо да се справим с вирусните и простудните заболявания. Освен това укрепва имунитета и защитава организма от действието на вирусите. При сексуално активните хора простудите протичат доста по-леко и отминават по-бързо.

6. Срещу болка
Когато се гушкаме с половинката, в организма се изработва хормона окситоцин, който предизвиква синтез на ендрофини – главните „виновници“ за усещането за щастие. Поради тази причина сексът спокойно може да замени аналгетиците.

7. Подмладява
Да, сексът наистина подобрява състоянието на кожата, стимулира процесите на регенерация и изработване на колаген. Освен това е доказано, че сексуално активните хора изглеждат по-привлекателни и позитивни в очите на противоположния пол.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *