Еуфорична атмосфера в Банско с Драгана Миркович

Повече от 20 000 зрители събра гостоприемният площад в Банско за втората вечер на Банско Балкан Фест. Голямата звезда на сръбската музикална сцена, Драгана Миркович, направи двучасов вълнуващ концерт за своите фенове в България, изпълнявайки любимите на хиляди фенове хитове като Poslednje veče“, „Mili mili“, „Od milion jedan“, „Lepi moj“ и много други. Фолк дивата се раздаде напълно за публиката, като слезе при нея и пя заедно с хората. Затова и те не я пускаха да се оттегли. Тя изпълни повече от 10 биса с любими песни от богатия й репертоар, преди да благодари за любовта на събралото се огромно множество.

Злата Джуркович бе другото име във фестивалната листа. Красивата изпълнителка демонстрира удивителен плътен тембър и успя да подгрее публиката по неповторим начин. Тя изпълни част от своя репертоар, както и обичани сръбски хитове. Черешката на тортата бе уникалното й изпълнение на “Simply the best”  на дивата Тина Търнър, с което заслужи шумното одобрение на публиката.

По време на двете фестивални вечери самодейните състави към Читалище “Никола Вапцаров” в Банско показаха висока класа и достойно присъствие редом до най-големите звезди на Балканите. Фолклорна група „Банскалии“ с ръководител Димитър Касапинов  и танцова формация „Пиринско настроение“ с хореограф Десислава Баханова, „Бански старчета – младежи“ с ръководител Атанас Янчовичин и танцова формация „Бански фукли“ с хореограф Райна Асева, пресъздадоха по своя неповторим начин магията на местния фолклор.

Фестивалът бе последния щрих в многообразната лятна културна програма на община Банско, стремяща се да удовлетвори широка гама от вкусове и да създаде добри традиции за силен летен сезон в планинския курорт.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *