Ефективна присъда за крадец на вещи от вила в Кюстендил

Съдът е наложил наказание от четири години и шест месеца „лишаване от свобода“ на А.А., обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил за извършено от него престъпление – кражба на чужди движими вещи.

През м. април 2019 г. подсъдимият А. отишъл до имот в местността „Караджа бунар“ в гр. Кюстендил. Възползвайки се от факта, че във вилата няма никой, той проникнал вътре. Демонтирал изграденото там скеле за лозници, след което разбил входна врата за втория етаж – заключващия механизъм и дървения обков на касата. Подсъдимият отнел телевизор марка „Филипс“ и декодер за цифрова телевизия, които, заедно с приготвените медна и алуминиева тел, изнесъл от имота. Пренесъл ги до кв. „Изток“, където продал. Стойността на откраднатите вещи възлиза на 93.11 лева.

В хода на разследването, при провеждане на разпит в качеството на обвиняем, А.А. се е признал за виновен, след което описал извършеното от него инкриминирано деяние и последващите си действия. Мъжът е многократно осъждан за извършени престъпления против собствеността.

Съдебното производство се е провело при съкратено съдебно следствие, поради което на наложеното на подсъдимия наказание е било редуцирано с 1/3. Той ще изтърпи три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *