Ефектът от промяната в болничните: Работещите ще пестят от осигуровки

Синдикатите предупреждават – ако управляващите не се откажат от идеята първият ден от болничните да не се плаща, работещите ще започнат да търсят начини да си спестяват от осигуровките, съобщава bTV.

Работодателите пък се разделиха в позициите си трябва ли или не трябва да се покриват дните в които служителите боледуват, както и кой да го прави – бизнесът или държавата, която така или иначе прибира осигуровките.
Проверка на телевизията показва, че служителите с ниски заплати взимат много по-често болнични, отколкото високо платените.

“Когато ние променяме спешно и бързо условията за социално осигурителните плащания, няма как да обясним на хората защо трябва да продължат да плащат. Ако искаш да прекратиш някакви злоупотреби в една система, то налагаш контрол, а не ограничаваш права които са дължими”, смята Ваня Григорова от КТ “Подкрепа”.  

“Всъщност порядъчните хора ще спечелят от тази мярка. От тази мярка ще загубят тези които лъжат, крадат, симулират а другите им изработват възнагражденията, докато те са на плажа или си прибират овощната градина, каза Васил Велев – АИКБ.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *