Жалба на „Гипстрой“ спря обществената поръчка за над 5 млн. лв. за строителство на 3 детски градини в Благоевград

Жалба в Комисията за защита на конкуренцията спря процедурата на стартиралата в началото на 2021 г. обществена поръчка на община Благоевград за избор на строители на три нови детски градини. Решението за откриване на процедурата е обжалвано от регистрираната в София фирма „Гипстрой“ ЕООД на Александър Симеонов. Дружеството не е сред подалите оферти за участие в поръчката, чиято прогнозна обща стойност е 5 658 971 лв. с ДДС.
Припомняме, че офертите на участниците в процедурата бяха отворени на 20 януари. Те са на благоевградската фирма „Универсал Строй Консулт“ ООД на Георги Ганджов, Петър Парашкански и Чавдар Узунов, на софийската ВДХ АД с представител Момчил Борисов, на обединението „Пи Ем Благоевград” ДЗЗД, включващо столичните фирми „Пи Ес Ем Пропърти“ ЕООД на Иван Даскалов и „Политрейд Кънстръкшън“ ЕООД, на което пак той е управител, и на софийска фирма „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков.
Жалбата на „Гипстрой“ ЕООД е депозирана с искане за привременна мярка за спиране на поръчката, докато тече процедурата.
„Гипстрой“ ЕООД бе сред кандидатите да рекултивират старото сметище край благоевградското с. Бучино, но обединението „Мигстрой 23“ ДЗЗД, в което участваше, бе отстранено от надпреварата и поръчката бе спечелена от конкурентите им от „Техническа рекултивация 2020“, включващо „Маридел 2012“ ЕООД – София на Йоана Николова и „Аемджи-ЕММ Груп“ ЕООД – София на Василена Манева срещу 1 340 534,10 лв. с ДДС. „Гипстрой“ ЕООД е сред фирмите, които активно се включиха в мащабната кампания по саниране на блокове в Благоевград по време на управлението на екипа на кмета Ат. Камбитов.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *