Жалба спря временно процедурата по възлагане на обществена поръчка на община Разлог за над 3.5 млн. лева

Депозирана жалба в Комисията за защита на конкуренцията спира временно процедурата за възлагане на обществена поръчка на община Разлог за ремонт на общински пътища за над 3.5 млн. лева. Жалбата е срещу решението за откриване на процедура и е депозирана от софийската фирма „Фармвил“ ЕАД. Общо пет фирми са били подали оферти за участие в процедурата, но фирмата жалбоподател не е сред тях.

Обществената поръчка е една от най-големите, които община Разлог има намерение да реализира през тази година, и за нея има подписан договор с ДФЗ за безвъзмездно финансиране по ПРСР 2014-2020 г. Поръчката е по три обособени позиции, а общата прогнозна стойност за тях възлиза на 3 746 025,22 лева с ДДС.

Две от обособените позиции са за рехабилитация на улиците „Тодор Александров“,  „Изворите“ и „Рила“, с обща дължина от 2460 метра, или почти 2.5 километра. Предвидената прогнозна стойност за изпълнението на строително-ремонтните дейности възлиза на общо 1 931 706,12 лева без ДДС, или 2 318 047,34 лева.

Третата обособена позиция е за ремонт на главния път в село Елешница, преминаващ по протежението на река Златарица. Предвиден е цялостен ремонт на отсечката до границата й с община Белица, която е с дължина от 2 километра, а прогнозната стойност за изпълнение възлиза на 1 189 981,57 лева без ДДС, или обща стойност от 1 427 977,88 лева.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев успокои, че няма опасност да се изгуби финансирането заради забавянето: „Категорично няма опасност да изгубим финансиране. Това са рутинни процедури, които трябва да минат. Когато институциите се произнесат по жалбата, обществената поръчка ще се продължи или ще се обяви наново. Не мога да кажа колко време ще отнеме. Засега сме върнали офертите и сме спрели процедурата до произнасяне”, каза Красимир Герчев.

Офертите на петте фирми трябваше да бъдат отворени и разгледани от комисията завчера в сградата на община Разлог, но поради временното спиране на процедурата и образуваното открито производство заседанието по отварянето на постъпилите оферти не се състоя.

Отворени бяха обаче офертите на фирмите, подали заявление за участие по другата обществена поръчка на община Разлог, пряко свързана със спряната. Тя е за избор на консултант за упражняване на строителния надзор по време на строително-монтажните работи при изпълнението на гореописания проект. Общо десет фирми се борят за спечелването на поръчката, която е на стойност 62 433,75 лева без ДДС, или 74 920,50 лева с ДДС. Това са пловдивските „Пловдивинвест“ АД, „Ай Ти Ем Проджект“ ООД и „Кима Консулт“ ЕООД, софийските „Мултиплекс инженеринг“ ЕООД, „И Кю М Контрол“ ООД и ДЗЗД „Интерпро БГ“, шуменските „Ди Ви Консулт БГ“ ООД и „Стройконтрол- ТТ“ ООД, както и варненската „СС-Консулт“ ЕООД и хасковската ЕТ „Билд Комерс – Красимир Ангелов“. Пликовете с офертите им бяха отворени вчера в сградата на община Разлог от петчленна комисия, председателствана от секретаря Димитър Крънчев. След като комисията провери изрядността на приложените документи, ще излезе с решение кои участници ще бъдат допуснати до следващия етап от процедурата – отваряне на ценовите предложения.

ЯНА ЙОРДАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *