HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Жандармерия и полиция блокират Благоевград заради 1200 луди фенове на “Левски”

Жандармерия и полиция блокират Благоевград утре заради очакваните 1200 фенове на “Левски”, които ще се изсипят в областния център на Пиринско за мача с орлетата в късната петъчна вечер. На помощ пристигат и части от столичната СДВР. Местните служители на реда все още сънуват кошмари от набезите на лудите сини ултраси през пролетта на 2016 г., когато на стадион “Христо Ботев” влязоха в схватка с униформените, завършила с ранени и от двете страни. Затова сега повече от седмица в местната дирекция на полицията тече трескава подготовка за озаптяване на агитката на столичани, така както беше респектирана преди няколко месеца при визитата през втория дял на отминалото първенство, преминала без ексцесии.
Взели сме си нужните поуки и сме готови на всякакви изненади, увери вчера главен инспектор Димитър Ичев и конкретизира мерките, които се предвиждат. Предвид анонсираното масово присъствие на привърженици от София и от фенклубовете им в региона освен в клетката за гости ще ги настаняваме и в сектора с буквата “Н”, който и без това е буферна зона. Ще има отворени две допълнителни каси само за запалянковците на “Левски”, които ще минават през две КПП-та, преди да влязат на стадиона. Няма да се допускат малолетни и непълнолетни без възрастен придружител, както и лица в нетрезво състояние или носещи забранени предмети. Пропускателни пунктове ще бъдат разположени и на входовете на Благоевград.
Председателят на тукашния фенклуб отправи молба до кмета Атанас Камбитов за шествие на ултрасите от областта, на брой около 500, от Младежкия дом към стадиона. За осигуряване на безпроблемното придвижване и предотвратяване на евентуални сблъсъци с привърженици на “Пирин” ще бъдат затворени за автомобили от 19.30 ч. в петък четири улици – “Стефан Стамболов”, “3 март”, “Теменуга” и “Христо Чернопеев”. Потокът от коли ще бъде пренасочван през ул. “Митрополит Борис”, обясни началник сектор “Охрана на обществения ред и териториална полиция” към ОД на МВР – Благоевград.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *