Желаещите за ваксина в Кюстендилско повече от дозите

Дават само по 3 флакона с ваксини на личните лекари в Кюстендилска област от Регионалната здравна инспекция, а предварително записаните, които желаят да се имунизират, са над 100 души. Това съобщи за БНР д-р Румен Алексов – член на Областния кризисен щаб и бивш председател на Българския лекарски съюз в региона.

“Желаещите да се ваксинират стават все повече”, уточни д-р Алексов, който освен в Кюстендил има и кабинет в с.Драговищица с пациенти от 5-6 съседни села:

“Получаваме дозите. Аз съм на работа в момента в Драговищица, но колеги ми се обадиха и казаха, че им дават в момента по 3 флакона – т.е. по 30 дози. При мен са се записали 100 човека. Те само днес се записаха десетина човека”.

Най-трудно е за лични лекари от отдалечените общини – например Рила, където двете джипита ще трябва да идват по-често до РЗИ в областния град. Това са 70 километра в едната посока, ако от инспекцията продъжават да дават о 3 флакона, добави д-р Алексов:

“Не знам, колко ще ми дадат. На 100 човека какъв отговор мога да дам?! Не мога! Колежки от Рила – 70 км според мен са най-малко. 70 на тук – 70 на там. 140 км. ще извъртят, ще вземат три дози”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *