Refan-728×90-July-2019

Желирана шунка

Необходими продукти:

300 г шунка

250 мл червено вино

250 мл вода

2 яйца

34 г желатин

2 моркова

2 червени мариновани чушки

2 кисели краставички

сол

магданоз

черен пипер

Начин на пригжотвяне:

Желатинът се разтваря в 250 мл топла вода. Прибавя се виното, сол, черен пипер и се слага на огъня да заври. Сваля се от огъня и се оставя да поизстине, но желето да остане течно. Шунката, краставичките, сварените яйца, чушките и сварените моркови се нарязват на дребни парченца. Кръгла къдрава форма за козунак се изплаква със студена вода. Налива се малко от желатина и се оставя на студено да стегне. Отгоре се подреждат нарязаните продукти, налива се още 2 см от желатина и се подреждат парчетата шунка. Върху нея останалите продукти и пак шунка. Заливат се с останалия желатин и се оставя да се желира. След 12 часа се обръща върху чиния и се сервира.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *