Жената до екскмета К. Катин – Силвана Рекарска, влезе в ОИК – Кочериново от квотата на ДПС

Половинката на екскмета на Кочериново Костадин Катин – Силвана Рекарска, проби в ОИК и бе предложена за зам. председател от квотата на ДПС. На провелите се консултации между политическите сили тя се е явила като представител на движението.

При провелите се совалки е постигнато споразумение за 4 места за ГЕРБ, 4 за БСП и по 1 за ДПС, „Обединени патриоти” и „Воля” в 11-членната ОИК. Председателското място е на ГЕРБ, за него е номинирана благоевградската адвокатка Атанаска Богоева, юристи са и другите трима членове от квотата на управляващите. Второто зам. председателско място е за „Обединени патриоти”, за него е предложена Валентина Ганчева. Секретарското място ще бъде заето  от адвокат Емил Атанасов, който е от квотата на БСП,  като член на ОИК ще намери място и зам. председателят на червената партия в Кочериново Мила Горова, бивш асистент по конституционно право в ЮЗУ. Кандидатурите за ОИК ще бъдат утвърдени окончателно от ЦИК в сряда.

Любопитното е, че Силвана Рекарска беше председател на ОИК – ГЕРБ на местните избори през 2015 г. и има опит в изборните дела. От съжителството си с  Костадин Катин има дъщеря, а допреди няколко месеца тя беше директор на детска градина „Ален мак“. Кметът Иван Минков я уволни и сега тя води дело в съда за възстановяване.

Това не е първото и трудово дело с действащия кмет,   който беше заместник на Костадин Катин по време на  трите му последователни управленски мандата. След две години и половина съдебна битка Силвана Рекарска спечели делото и в края на 2017 г. се върна на работа като директор. След 1 година и 5 месеца на поста отново бе отстранена без синдикално съгласие от Съюза на работодателите в образователния сектор.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *