Жената и щерката на Бойко на почивка в Прага

Бившата съпруга на премиера Бойко Борисов и дъщеря му Венета са се впуснали в европейска обиколка, съобщава „Ретро“. Д-р Стела Костова и щерка й са избрали да посетят някои от най-живописните столици на Стария континент, сред които Виена и Прага.
Първата жена на Борисов не пропусна да сподели приятните изживявания с приятелите си в мрежата и за пореден път се доказа като човек естет, като публикува почти професионално направени снимки на катедрали и площади. Двете дами посетили най-емблематичните исторически забележителности в старите столици и съчетали туристическите обиколки с приятни разговори и гурме изживявания, защото сред близките си Стела е известна като изкусен кулинар.

Екссъпругата на министър-председателя от дълги години живее в САЩ, където образованието си завърши и неговата дъщеря Венета. По професия Стела е лекар, но зад Океана практикува сравнително отскоро, защото първоначално имала затруднения с признаването на дипломата й като офталмолог. Наложило й се да следва още пет години в Америка „Вътрешни болести“, а малко след като завършила, веднага я назначили в болница в Лос Анджелис. Рядко имала възможност да почива и да се връща в България, защото давала нощни дежурства, които заради рапортите продължавали по 24 часа. Отговаряла за четири етажа в клиниката и приемала по 40-50 пациенти за денонощие. В Щатите бившата жена на Борисов среща и своята сродна душа в лицето на бизнесмена Стефан Абаджиев, с когото са семейство и до днес. Докато учи второто си висше, той й помага финансово, за да има време за образованието си. С цели три висши пък е наследничката й от Борисов – Венета, която в Америка неотдавна завърши МИО, „Бизнес администрация“ и „Финанси“. Когато се прибира да практикува у нас, започва работа в Министерството на финансите, но без да уведоми баща си. Работният й стаж продължил едва няколко часа, понеже когато баща й научил, веднага я уволнил. Тогавашният финансов министър Симеон Дянков обаче не спестил комплиментите си към нея, казвайки й, че е отличен експерт с потенциал за зам.-министър.

В края на януари 2016 г. Венета зарадва баща си с внуче, кръстено на него. Противно на очакванията, че щерката на премиера ще роди в Америка, тя избра да се довери на специалистите в „Майчин дом“. За близо двете години от щастливото събитие нейната майка Стела успяла да гушне внучето си само няколко пъти и на връщане от екскурзията им със сигурност щяла да остане още няколко дни, за да му се порадва.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *