Жената на Виктор Николаев проговори

Виктор Николаев избягва да коментира личния си живот. Единственото, което официално се знае за него, е, че живее на семейни начала от почти 15 години с колежката си от радиото Людмила Железова, с която имат дъщеря Дара.

Железова упорито страни от светските изяви на мъжа си и нито веднъж не е била негова дама по партита. Най-пресният пример е банкетът по случай 25-годишнината на Нова телевизия, където Виктор отново вдигаше наздравици като ерген. В интервю за Националното радио обаче Людмила вдига завесата около мистериозната си личност и признава неизвестни за себе си факти. В БНР журналистката е била назначена още през далечната 1997 г. Преди да се ориентира към радиото, е била в коренно различна сфера – тази на изкуството. Известно време работела като помощник-режисьор в столичния Театър 199. Висшето ѝ образование пък е специалност „История“.

„Назначена съм от 1997 г., но радиото стана моя любов 1993 г. и тогава трябваше много дълго да стажуваме, да носим ленти. 1997 г. се явих на един конкурс и тогава започнах официално да работя само в радиото. Преди това работех в радиото и театъра. Всъщност аз така попаднах в радиото, работейки в Театър 199, аз имах достъп до всички актьори“, споделя жената на Николаев. „Винаги съм имала отношение към изкуството“, добавя тя и си спомня, че първите ѝ интервюта в БНР били точно с актьори за предаването „Нощен Хоризонт“. В трудните години Людмила работела и като учител в 150-о ОУ „Цар Симеон“ в София. „Исках да науча децата да обичат историята, защото история първи, втори час – те спяха в часовете“, казва тя, но твърди, че радиото е нейната сбъдната мечта.
За пръв път посетила сградата на БНР в детските си години, когато пеела в детски хор в Бургас. „Имахме невероятно обаятелен човек за диригент. Казваше се Милка Стоева. Имах щастието да излизам с нея на сцена, с целия хор, защото правихме един мюзикъл “Въртележката” по текст на Самюел Марша, музика на Петър Ступел. Аз имах възможност първи, втори, трети, четвърти клас да ходя по различни сцени. В БНТ записаха спектакъла и дойдохме в БНР. Като в един храм се почувствах и си помечтах на входа на радиото – боже, ако някога порасна, много искам да дойда да работя тук“, споделя радиоводещата, която от 5 години води предаването „Нещо повече“.

Работата не ѝ пречела да бъде и любвеобилна майка. Въпреки че с Виктор имат 12 години възрастова разлика в нейна полза, били на едно мнение за възпитанието на тяхната щерка. Дара наследила творческия нюх на майка си и се занимавала с рисуване и танци.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *