HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Жената на убития от строителя в София родила детето им на другия ден

Съпругата на жертвата от двойното убийство в София от 18 май ражда на следващия ден след смъртта на мъжа си второто им дете. Убитият от Драгомир Драгомиров на 18 май 38-годишния Вячеслав Коев имал и 3-годишно по-голямо детенце. Това разказа пред Би Ти Ви адвокатката на фирмата, в която са работели жертвите. Тогава Драговиров застреля Коев и Стойка Мишева и рани тежко сина й Станимир Михайлов, който продължава да е в реанимация с опасност за живота. Драгомир открил огън по инвеститорите в офиса си, където те отишли на преговори. Мотивът – неуредени сметки между строителя и инвеститорите, казаха тогава от полицията..

Вчера стрелецът Драгомиров бе оставен в ареста.

Ние сме обикновени хора, родом сме от Стара Загора, разказа дъщерята на Стойка Галина Коева. От 10-ина години сме в София. майка ми е строителен инженер с 30 г. опит, със сърце, с принципи От 2 г. работеше в тази фирма. Служител е там, не е инвеститор и няма никакви финансови отношения с убиеца, категорична бе Галина.

Брат ми е помагал, тя е възрастна, основната й задача е била да замерва количествата на материалите и да следи качеството им и тъй като трудно ходи по строителната площадка, брат ми й помагаше, обясни още младата жена.

Разбрах от медиите какво се е случило. Полицай дойде у нас и ми даде един телефон, на който трябва да звъня, защото се е случил някакъв инцидент. Звънях, звънях, нищо. Няколко часа бяхме в неведение какво се случва, накрая разбрахме от медиите, спомня си ужаса от деня на убийството Галина, пише “24 часа”. Баща й и съпругът й отишли до офиса, но им отказали информация. Галина останала вкъщи, защото е с малко дете.

Брат й има леко подобрение, но още се бори за живота си в реанимациата на “Света Ана”. Сестрата използа ефира, за да благодари на докторите там. Младият мъж е с прострелна рана в тила.

Тежко раненият Станимир има дете на 1 година. Всеки ден пита за него, разказа още сестра му.

И жертвата Коев не бил собственик, нито имал отношения със строителя убиец. Той е бил търговски директор на инвеститорската фирма.

Неправилно се тиражира, че фирмата е дъжала сумата. Не, инвеститорът дава на строителя немалка сума пари, за да стартира той обекта, тъй като не разполага със собствени средства. При приключване на съответните етапи сторително-монтажни работи се издават актове, уточняват се вложените материали и средства, издават се фактури от строителя и се приспада сумата, която инвеститорът е отпуснал. Към 17 май фирмата не е дължала нкакви пари на строителя.

Така описа ситуацията въз основа на счетоводните документи, с които разполага, адвокатката на фирмата и сем. Мишеви.

Строителят обаче е имал финансови проблеми, има доставчици на материали, които не са си поручили парите от него, не си бил платил на работниците и е поискал да не му бъде приспадана инвестираната в този етап на строителството сума.

Собственикът на фирмата е напуснал срещата и в момента, в който е излязъл от сградата, е чул изстрелите. Той е извикал полицията и бърза помощ.

Знам от майка ми, че с тази фирма се е работело много трудно. Човек с богат опит е и за първи път споделя, че има проблеми и с качестото на сторителсвото, и с комуникацията. Тя дори не е контактувала със собственика на фирмата, а с техническия отговорник, с брат ми са случайни жертви, каза сестрата.

Адвокатката показа снимки от съдебната зала преди ден, на които се вижда млада дама да дава на подсъдимия да подписва документи. Даде да се разбере, че разпознава в нея помощник-нотариус. Защо се случва пред погледите на съдебната охрана това грубо нарушение – до подсъдимия да се допускат външни хора, не защитниците му, какви документи е подписвал, пита юристката.

За Драгомиров се пише като за горкия баща на 4 деца, които трябвало да храни. Трите са пълнолетни. Жертивите му се раелни хора, от обикновени семейства, с малки дечица.Той е пътувал по екзотични острови, работниците му са стояли без заплати, не той е жертвата, не е предизвикан с нищо, възмутена е Галина. Майка ми и брат ми са купували материали за неговите работници, за да си свършат хората работата, описва още тя.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *