Жена даде подкуп на инспектор от „Икономическа полиция“, арестуваха я

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема и задържа 40-годишната Г.П. по бързо производство за подкуп, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. По данни на магистратите на 30 декември жената е дала 2 000 лева на длъжностно лице – инспектор в отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, за да не извърши действия по служба – качествена и обективна проверка по преписка за документи престъпления.

Обвиняемата Г.П. е била повикана в отдел „Икономическа полиция“ за установяване на факти по преписка на Районна прокуратура-Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления. Тя е представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях, поставила сумата от 2 000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея, уточняват от прокуратурата. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Обвиняемата Г.П. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Бързото производство ще приключи в законния срок.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *