HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Жена обгоря, докато вари компоти, от искрите избухна пожар

Възрастна жена от Дупница обгоря, докато вари буркани със зимнина. Има вероятност разразилият се пожар в местността Кършия край града да е тръгнал именно от огнището на 77-г. Елена Николова.
Жената живее в така наречената Айдарска махала, която се намира до индустриалната зона в града. Докато изварявала буркани на огнище в двора, искра възпламенила сухата трева наоколо. Елена Николова се опитала да го загаси с вода от чешмата. Пълнила кофи и ги хвърляла срещу огъня, но не успяла да го потуши. Огнените езици обгорили ръцете и краката на възрастната жена. Тя е докарана с личен превоз в Спешен център – Дупница около 20,30 ч. завчера. Раните от изгаряния са обработени от дежурен хирург и Елена Николова се прибрала вкъщи.
От Спешен център – Дупница съобщиха, че изгарянията на крайниците й не били дълбоки и затова е изпратена на лечение вкъщи, но ще идва в хирургията на общинската болница през два дни на проверка и ако не се подобрява, ще бъде изпратена за лечение в клиниката по изгаряния в София.
Както “Струма” писа, в четвъртък вилняха три пожара в Дупнишко – в местността Кършия, където живее и пострадалата Е. Николова, сметището край Дупница и землището на с. Крайници, в близост до пътя за Самоков.
И за трите пожара са образувани досъдебни производства срещу неизвестен извършител. По случаите работят от пожарната в Дупница и дознатели от РУП.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *