Жена почина в Ковид отделението на кюстендилската болница, 9 са новозаразените

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил във вторник вечерта е починала 72-годишна жена, която е била с придружаващи заболявания.

За изминалото денонощие положителни проби са дали 9 души. Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Дупница, Кочериново и Сапарева баня. С коронавирусна инфекция е 54-годишен мъж от град Кочериново, 31-годишна жена от град Сапарева баня и жена на 63 г. от с. Бистрица, община Дупница. Останалите положителни проби са на лица от община Кюстендил. Установени нови случаи на коронавирус има както в града и кв. „Изток“, така и по селата.

Настанени за лечение в Ковид отделението на общинската болница в град Дупница са общо 12 души. Една жена е хоспитализирана във вторник. Трима от пациентите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ са на кислородна терапия.

Хоспитализирани за лечение в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са 10 души. 83-годишна жена е в крайно тежко състояние. На други четирима пациенти състоянието също остава тежко, съобщават от лечебното заведение.

111 души са излекувани от коронавирусна инфекция в област Кюстендил от началото на пандемията. Диагностицираните лица с Covid-19 в областта са 322, съобщават от РЗИ – Кюстендил.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *