Жена си глътна езика, докато чакаше да предаде изборен протокол

Жена, член на една от секционните избирателни комисии в Пловдив област, е припаднала тази нощ в Панаира. Инцидентът е станал в палата №7, където РИК 17 приема и обработва изборните протоколи от областта, съобщава “Трафик Нюз”.

Присъстващи в залата разказват как на жената й прилошало и дори глътнала езика си. Няколко души се спуснали да й помагат. Била извикана и Бърза помощ. За щастие, сред членовете на една от секционните комисии от Кричим е имало медицинска сестра. Тя веднага се притекла на помощ и помогнала езикът на жената да бъде изкаран. Впоследствие пострадалата била качена в линейка.

Според свидетели на събитието причината за станалото с припадналата жена е преумора. Много от членовете на СИК се оплакаха от това, че за пореден път са чакали цяла нощ, за да могат да предадат изборните книжа. Те пристигнали от различните населени места в област Пловдив по различно време. Членовете на комисии от Кричим например били в Панаира около 1 часа тази нощ. Осем часа по-късно си тръгнаха уморени и недоспали от залата, а някои бяха твърди, че повече няма да участват в избори.

Някои от членовете на СИК се оплакаха и от недостатъчен брой столове в залата. За едни места имало, за други не.

От РИК 17 обаче обясниха, че са били осигурени 1500 стола – достатъчно за членовете на комисиите в областта. Същевременно забавянията в обработката на протоколите било заради грешки, допуснати от секционните избирателни комисии.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *