Жена спъна мераците на бившия депутат Ив. Константинов да строи, 500 000 лв. останаха непохарчени

Обявеният от община Сапарева баня публичен търг с явно наддаване за продажба на общински имот от 5 дка с начална тръжна цена от 500 000 лв. се провали. Със заповед на кмета на общината Калин Гелев конкурсът беше насрочен за 14,00 ч. вчера. Оферти бяха подали столичната фирма “Уни инвестмънт”, в която участие има фирмата на бившия депутат от ГЕРБ от Дупница Ивайло Константинов “Ивкони” ЕООД, и Райна Бисерова Дачева, която е член на ръководството на столичната фирма “Аква Енерджи груп”. Петчленната конкурсна комисия даде толеранс от 15 минути, но Р. Дачева не се яви на конкурса и той беше отложен за 25 април.

Както “Струма” писа, обявеният за продажба общински имот от 5 дка, който се намира на входа на Сапарева баня, беше оценен от лицензиран оценител на 40 500 лв., или средно по 8,30 лв. на кв.м. Местните парламентаристи не се съгласиха имотът да се продаде на обявената от лицензирания оценител цена и гласуваха цена 100 лв. на кв.м. Така цената на имота скочи над 10 пъти и стигна 500 000 лв.

Конкурсът беше обявен заради инвестиционното намерение на Ивайло Константинов, който беше заявил пред общината, че иска да строи туристически обект върху 5-те дка общински имот.

ЙОРДАНКА ПОПОВАПредставителят на софийската фирма “Уни инвестмънт”
Ивайло Константинов

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *