Жена със спрей спаси три деца и дядо им от озверели ротвайлери

В болница остават две от децата, които вчера бяха нахапани от ротвайлери, а най-леко пострадалото дете беше изписано. Инцидентът стана вчера в село Железница.

Пострадал е и дядото, който е бил на разходка с трите си внучета – братчета на 7, 9 и 12 г., в района на Минералните бани.

Оперирано е най-тежко пострадалото дете. Те още останат под наблюдение в болницата, обясни говорителят на „Пирогов“ Мария Пойразова. Опасност за живота на децата няма, но те са с множество ухапвания, основно в областта на долните и горни крайници. Частично имат наранявания и по главата.

Бащата на пострадалите деца разказа, че семейството живее от пет години във Великобритания и са дошли в България на ваканция.

Нападението станало изненадващо, разказва дядото на пострадалите деца. На помощ се притекла случайно минаваща жена. Тя напръскала кучетата със спрей. До „Пирогов“ ги закарал техен близък роднина, поясни бащата пред bTV.

Полицията арестува за 24 часа собствениците на ротвайлерите – майка и син. Те са от кв. „Симеоново“. Двете кучета са откарани в приют.

Веселин Андреев от „Екоравновесие“ разказа, че ротвайлерите не са проявили агресия нито при залавянето, нито при настаняването им. Той допусна, че са били изоставени и вследствие на това са проявили агресия.

Проблемът с изоставените кучета в района на Железница е ежедневен, обясни кметът на селото Дойчин Сремкин. Той допълни, че в социалните мрежи е била пусната обява, че се издирват. Все още обаче не се знае дали са били изоставени, или сами са избягали. Предстои това да се изясни.

„Инцидентът е случайност. Може би са щели да нападнат някой друг. Доколкото знам едно от децата е имало страх от кучетата и може би това е предизвикало агресията им“, допусна Сремкин.

Подобни случаи са чести, а съставените актове са само девет, обясни д-р Тихомир Пърлев, главен инспектор в Столичния инспекторат. В този случай се води досъдебно производство по Наказателния кодекс. По закон, ако бъде доказана вината на собствениците, ги грози до 3 г. затвор и 5000 лв. глоба.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *