Ясна е причината за шокиращия протест с умрели пуйки на жепееца от Симитли

Стана ясно каква е причината за нестандартния протест с умрели пуйки на симитличанина Димитър Георгиев. Както struma.bg писа, мъжът хвърли умрели пуйки на улица „Свобода“ пред къщата си и остави брадва до тях в знак на протест. 56-годишният работник в железниците Димитър Георгиев прибягнал до демонстративния акт в събота, след като предишния ден информирал властите, че открил пуйките си натръшкани мъртви, но никой не се впечатлил от сигнала му. След съботната провокация обаче реакцията на властта не закъсняла и на мястото пристигнали полицаи.

Репортер на „Струма“ се свърза с Димитър Георгиев, който обясни мотивите си за необичайния протест с чиновническа апатия. Ето какво разказа той:

„В петък сутринта се прибрах от нощна смяна и намерих в двора на къщата мъртви трите пуйки. Зачудих се каква е причината, дали пък не е от фуража, и първата ми работа беше да отида да информирам служба „Земеделие“ в общината. Там обаче никой не ми обърна внимание и в събота се ядосах и ги изхвърлих на улицата. Това даде ефект, тъй като дойдоха полицаите, които извикаха ветеринарния лекар д-р Йордан Петров. Според него пуйките се отровени, но не било възможно да е от фуража. Проби от фуража не бяха взети, нито от пуйките, които вчера загробих. Така и не стана ясно от какво са измрели, а бяха големки – по 14 кг всяка”.

Димитър Георгиев няма да се откаже да търси обяснение за внезапната смърт на домашните птици. Решил е даде от фуража, с който е хранил пуйките, на гълъбите и ще чака резултата от експеримента…

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА    

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *