Жертвата на Елизабет II в интерес на короната

Според филма „Кралицата и Чарлз: Майка и син“, като глава на Обединеното кралство, Елизабет II е трябвало да жертва един от най-важните аспекти от живота си за благосъстоянието на монархията – отглеждането на най-големия й син, принц Чарлз, разказва женското списание „Мари Клер“.

Според един от авторите на филма Стивън Грайф, ролята на монарха включва редица ограничения по отношение на личната свобода, включително аспекти, свързани с майчинството. Кралицата е принудена да пропусне най-важните моменти в развитието на сина си – първите думи и стъпки, първите му пътувания и други етапи на израстването, казва Грайф.

Кралица Елизабет II е напълно погълната от своите отговорности, пише БГНЕС. Тя наистина е отдадена на работата си, осъзнавайки, че това не й позволява да се реализира напълно като грижовна майка. Ролята й в развитието на страната е повлияла на отношенията й с децата и тяхното развитие.

Друг кралски експерт, лейди Колин Кембъл, се съгласява с мнението на Грайф: Кралицата не винаги може да бъде там, където би искала да бъде. Повечето от ключовите етапи на израстването на Чарлз преминават без нейно участие. През това време Елизабет е на чуждестранни пътувания с официални мисии. Лейди Кембъл добавя, че отдадеността на кралицата на длъжността неизбежно се е отразила на отношенията й със семейството и особено със сина й Чарлз, който винаги я е възприемал като кралица на Великобритания, а не като майка.

Други биографи също изразяват своето мнение по този въпрос, отбелязвайки високата степен на влияние на този проблем върху личността на принца на Уелс. В детството Чарлз и майка му не са имали особено близки отношения. Най-често бавачките му са ангажирани с това и те стават най-близките хора в живота за принца , твърдят експертите Пени Хунор и Кийт Никол. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *