Жертвите на тайфуна в Япония расте, 10 “влака-стрела” са повредени

Една трета от скоростните влакове в префектура Нагано, Централна Япония са унищожени при поройните дъждове, съобщават местни медии. От японската “Източна железопътна компания” уточняват, че вследствие на придошлите води на река Чикума са пострадали 10 композиции със 120 вагона на “Шинкансен”.

Движението на “влаковете-стрела”, на които разчитат милиони ще бъде силно ограничено в пострадалите от тайфуна райони. От общо 30 влака, водата частично е унищожила една трета, изчисляват от компанията-превозвач.

В Япония продължават усилията на спасителните екипи за справяне с последиците от мощния тайфун, който връхлетя централната част на страната и Токио. 40 са вече жертвите на стихията с името “Хагибис”, която донесе рекордни количества валежи и ветрове със скорост от над 200 км/ч.
16 души са още в неизвестност, а близо 200 са пострадали. Метеоролозите съобщават, че в много от засегнатите райони само за ден или два се е изляло количество дъжд, равно на 40% от годишната норма. Над 52 000 домакинства са все още без ток.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *