Жестока драма! Донос тласка към самоубийство родна шампионка – българи нанасят кинжалния удар!?

“Има донос за допинг пробата от българска страна”, каза в предаването “Здравей, България”, лекоатлетката ни Силвия Дънекова. Тя подчерта, че би се шокирала, ако има обжалване на оневиняването й от страна на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), пише Пик.

Припомняме, че националната ни рекордьорка на 3000 метра с препятствия бе заловена с допинг преди старта на Олимпийските игри в Рио миналото лято.

“Първо процедурата беше в правомощията на МОК, после на ИААФ. След 6 месеца нищо нямаше, питах какво се случва. Пробата ми е взета на 1 август миналата година. Колко пъти са я въртели в машината, те си знаят. На 31 юли си дадох проба в Олимпийското село и ми излязоха отрицателни проби. Каквото и да е моето обяснение, не е подкрепено с факти, това биха били мои тълкувания. Явно е трябвало да има определен брой положителни проби. Всички могат да го сглобят – УАДА, ИААФ”, заяви още тя.

“Да кажем, че имаме подозрения от кого е направен доносът срещу мен. Представете си колко е абсурдна ситуацията. Това е победа за целия български спорт и в този прекрасен момент Българската федерация да каже – не. Този шок започна от самото начало. Нормално е една федерация да те подкрепи. Бих се шокирала, ако има обжалване от федерацията“, сподели Дънекова.

“И А, и Б пробата са взети заедно. Няма скандал, първата проба е отрицателна, защо антидопинговата комисия казва, че е положителна, не знам. Б пробата я няма. Няма я защото е отрицателна. При нас има технически документ, в които личи как трябва да изглежда една проба. Всяка една процедура е по сигнал, в случая донос. Ако влезем в арбитражно дело за пълно доказване трябва да ни представят този донос. Това е инсинуация, че БФЛА ще обжалва. Доносът е от българска страна, от високо ниво и отговорен фактор. Те имат вяра на това лице. Бихме се радвали, ако има обжалване от федерацията. Защото категорично става дума за донос“, каза адвокатът на Дънекова Георги Стефанов.

Припомняме, че драмата със Силвия Дънекова бе огромна, а състезателката дори сподели, че е мислела за самоубийство. Сега лекоатетката твърди, че е жертва на донос от родна страна. А срамът и негативите, които събра родния спорт покрай драмата с допинга в Рио са тотално незаслужени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *