Жестоко убийство край Варна – мъж зарови приятелката си в двор

35-годишен мъж е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд, съобщава Дарик.

Съдебният състав уважи искането на Окръжната прокуратура във Варна, която e привлякла мъжа като обвиняем за убийството на съжителката си – 44-годишната Стоянка. От съвместния живот двамата имат три деца, а децата на Стоянка с тях са общо 6.

Престъплението e било разкрито само за часове от криминалистите от ОД на МВР във Варна под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.  

Задържаният заровил тялото на мъртвата жена в двора. Разправията между тях започнала на 31 март около 23 часа. Тогава Стоян нанесъл няколко удара по жената си, след това я душил. По време на убийството децата им спели в съседна стая в къщата в село Ново Оряхово, която обитавали под наем. След престъплението Стоян инсценирал изчезването на жената.

Сигналът за изчезналата Стоянка подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му е в неизвестност. Тогава тя била обявена за издирване с телеграма на МВР. Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването й.

На 2 април около 18,30 часа те съобщили в полицията, че са намерили живеещия с нея на семейни начала Стоян Ст. в гориста местност зад къщата, където живеели. Мъжът държал бутилка с киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено.

Престъплението е разкрито, след като в двора на къщата било установено, че имало прясно разровена пръст, покрита с клони. Роднините разкопали леко, видели парче чаршаф, с което предположили, че Стоянка е била увита, преди да бъде заровена.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *