Жест на благодарност трогна екипа на инфекциозно отделение, благоевградски бизнесмени подпомагат вътрешно отделение, пациент ще осигури монтажа на климатик в реанимация

Жестове на признателност и благодарност бяха отправени към екипа на Инфекциозно отделение в благоевградската болница. Във вчерашния световен ден на добротата група благоевградчани решиха да подкрепят с безалкохолни напитки и сладки персонала, които бяха приети от старшата сестра.

„Екипите от лекари, сестри и санитари са изправени пред голямо изпитание. Рискуват собственото си здраве и здравето на техните семейства. Ние искаме да знаят, че в тази битка те не са сами. Ние сме с тях, мислим за тях и оценяваме всичко, което правят! Нашето желание е това да не се изчерпа с еднократно действие, а да се включваме колкото можем повече хора, независимо от политическите си пристрастия, защото в този момент е важно да покажем ЧОВЕЩИНА, която е над всичко!”, заяви в социалната мрежа една от инициаторките – Марина Харизанова. 

„Благодарни сме на всеки жест на добра воля, който получаваме в тези трудни дни. За нас, медиците, които сме на ръба на силите си, защото сме в този ад от месец март и ежедневно се срещаме с човешката болка, всеки жест на признателност е много специален. През тези изпитания можем да преминем заедно и отново бих искала да апелирам хората да бъдат отговорни и да спазват противоепидемичните мерки“, заяви за „Струма“ д-р Лазарова от инфекциозно отделение, което е пълно с пациенти.

Благоевградски бизнесмени са изразили желание да подмогнат вътрешно отделение. Предприемачът Иван Чапов ще осигури финансова подкрепа за закупуване на медицинска количка за медсестрите, хладилници за болничните стаи. Строителният бизнесмен Спас Китанов е поискал да ремонтира терасата на отделението. Дистрибутор  на минерална вода е дарил стекове за болните, заяви шефът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.  Пациент е изразил готовност да осигури монтажа на климатик към допълнителното помещение, което бе обособено в отделението по реанимация, заяви директорът на МБАЛ – Благоевград. Припомняме, че заради страх от заразяване с коронавирус   няколко фирми отказаха да извършат монтажа.  Интензивното отделение е пълно с пациенти с тежки усложнения. Болницата, която бе превърната в ковидна, е претоварена, но приемът на болни от коронавирус продължава.

Някои загубиха битката с коварното заболяване. Известният в миналото благоевградски учител  Колесников е постъпил за болнично лечение в много тежко състояние и въпреки усилията на лекарите е починал от белодробна емболия. Въпреки възрастта му – 85 години, той е бил в сравнително добро здраве, последно приятели са го видели на пазара в събота, но болестта го е повалила за няколко дни.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *