ЖИВИ ЛЕГЕНДИ! Тапиро, спечелил на хазарт 1 млн. лв. за една нощ през 1994 г., пропилял всичко за алкохол, комар и жени, сега търка билетчета и чака пак големите пари

Дупничанинът Димитър Мирчев-Тапиро е на 78 г., още се носят легенди за житието и битието му по време на соца и за страстта му към хазарта, която не е загубил и досега.

В Дупница всички го знаят като Тапиро, но малцина се сещат за истинското му име. 

Димитър Мирчев всяка сутрин ходи в един и същи пункт и купува билетчета за търкане, това е ежедневен негов ритуал. Откакто са излезли билетчетата, е спечелил само веднъж 100 лв., но не спира да търси късмета си.

Вчера репортер “Струма” засече Тапиро на пункта при бившата Военна болница, за пореден път пробваше късмета си да спечели много пари. Той се съгласи на кратък разговор.

“Дълги години играх комар. За една нощ спечелих 1 млн. лв. през 1994 г., но всичко пропилях за комар, алкохол и хубави жени… Сега късметът ме е напуснал и печеля дребни суми. Мой приятел наскоро спечели 1000 лв. Даде яка почерпка”, разказа Тапиро.

Дупничани от старото поколение и днес си спомнят какви легенди са се  носили по онова време за него, когато е бил в апогея си на комарджия. В единствения хотел в центъра на Дупница от 70-те до 90-те години на миналия век са се проигравали на комар куфарчета с пари. В града Мирчев и неговата компания са поддържали пазара на долари на черно. Тогава доларът се е търгувал на черно за по 3 лв. Често пъти залаганията по време на игра на зарове или карти са били в американска валута. Ако някой дупничанин е искал да си купи нещо от Кореком, тогава само в този вид магазини са се продавали стоки извън Желязната завеса, са търсили Тапиро и компания да обменят левове за долари. Често Димитър Мирчев-Тапиро е търсен от тогавашната милиция, дори е арестуван, но винаги излизал чист и продължавал живота си на комарджия и бохем, спомнят си дупничани за силните му години.

НАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Antonio

    Zdraveite iskam da znam vie jurnalistka li ste ili prosto, nqma kakvo da pravite i razkazvate istorii ?
    Ne za drugo no misla che vestnicite i online izdaniqta sa za informirane na horata za neshto koeto zasqga vsichki ili kakto se kazva za VUPROSI i TEMI ot publichno znachenie ?
    Za НАЛИЯ ПЕТРОВА specialno , vsichko izglejda mnogo julto , bez nikakav smisul i izobshto koi vi plashta i koi vi kaza che ste jurnalistka 🙂

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *