ЖИВОТЪТ НА БЛАГОЕВГРАДЧАНИ ЗАСТРАШЕН! Ламарината на входа на хотел „Ален мак“ виси опасно

Ламарината на входа на хотел „Ален мак“ в Благоевград виси застрашително, сигнализираха читатели на „Струма“, които настояват да се вземат мерки, за да не пострада някой гражданин, тъй като оттам минават всеки ден много хора – възрастни и майки с деца. Репортерско проучване на място показа, че сигналът е верен – окаченият таван е поддал и се е счупил. На входната врата има бележка с надпис да се заключва, но тя беше отворена. Потърсихме някой от персонала на хотела, но заварихме тъмно фоайе, а рецепцията е барикадирана със стари столове. В светлата част, водеща към сладкарницата, имаше жена, която чистеше. Тя обясни, че колата на бизнесмена Методи Калъмбов е на паркинга и да го потърсим в кабинета му.

„Минете през тунела и оттам се качете по желязната стълба“, упъти ни вежливо чистачката. Пътят към офиса минава през задния двор, където е паркингът на хотела, който беше пълен с автомобили. По металната външна стълба стигнахме до помещението, в което навремето се намираше култовият нощен бар. Гледката наоколо не е приятна – счупени плочки на пода, напукана стена дори около кабинета на бизнесмена-хотелиер. Вратата отвори жена, която каза, че г-н Калъмбов го няма, и най-вероятно е заминал за Рилския манастир, където се намира другият му хотел „Рилец“.

Свързахме се по телефона с бизнесмена, който заяви: „Окаченият таван на входа на хотела се разкриви от силния вятър. Няма опасност да падне, тъй като е вързан със стоманена тел. Ще викам майстори да го махнем”, каза Методи Калъмбов.

Емблематичният хотел „Ален мак” бе купен преди четвърт век по време на приватизацията от някогашния военен комендант за 1,8 млн. долара. Преди 7 години Методи Калъмбов обяви, че започва изпълнението на грандиозен проект за ремонт, разширяване и изграждане на бизнес център и модерен спа комплекс в хотел „Ален мак”. Планът предвиждаше ремонт на хотелската част и изграждане на ВИП етаж със суперлуксозни апартаменти, тип „президентски“. Зад рецепцията на хотела се предвиждаше да бъде направено разширение, което да се превърне в уникален спа комплекс. Калъмбов искаше дори да разкопае пространството пред хотела за строителство на подземен паркинг.

Амбициозните планове някогашната перла „Ален мак“ да възкръсне като птицата феникс засега остават несбъдната мечта. Частите от комплекса – дискотека, механа и сладкарница, от години се отдават под наем на други бизнесмени, които рядко се задържат за по-дълго време. Хотелът престана да работи, вечер рядко може да се види светеща стая, най-вероятно на бившия игумен на Роженския манастир дядо Йоан, който бе приютен там.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *