Жителите на бобовдолското село Коркина се разделиха „за” и „против” кметския наместник Симона Тикбиюк

Жителите на малкото селце в община Бобов дол – Коркина, се разделиха на 2 лагера, като едните скочиха срещу кметския наместник Симона Тикбиюк, но по-голямата част категорично се обявиха в нейна защита.

От 117 жители на селото 49 са се подписали под искане до кмета на община Бобов дол адвокат Елза Величкова вместо дупничанката Симона Тикбиюк за кметски наместник да им бъде назначен човек от селото. Според подписалите се в подписката С. Тикбиюк няма достатъчно опит и необходимото образование за този пост и предпочитат местен човек, който да е запознат с проблемите на хората и да е близко до тях. Подписалите се в подписката искат да разберат при пожара, който възникна в кметството през есента на миналата година, какви регистри и други документи са изгорели.

Подписката е адресирана освен до кмета на община Бобов дол адвокат Елза Величкова, до председателя на ОбС Елеонора Христова и до зам. кмета Детелина Борисова.

Вчера председателят на ОбС – Бобов дол Елеонора Христова организира приемна в малкото селце, за да изслуша всички защитници и противници на кметския наместник С. Тикбиюк.

Ето какво заяви тя за „Струма” след срещата: “В с. Коркина ме посрещна цяло село и всички стоят зад кметския наместник. Чакаха ме с подписка с подписите на всички жители на селото, като искат С. Тикбиюк да остане на поста. Направих поименна проверка на лицата, подписали се в подписката срещу кметския наместник, и се оказа, че нито един от тях не живее в селото, а в София. Те са били извозени с автобус за събранието, организирано за предложения за кметски наместник, и са гласували за софиянец, който е дошъл да живее в Коркина и е бил кандидат за поста. Болшинството обаче са категорични, че искат Симона Тикбиюк да остане на поста кметски наместник.

Както “Струма” писа, Симона Тикбиюк е внучка на кметската наместничка няколко мандата на с. Шатрово, община Бобов дол, Елена Атанасова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *