Жителите на кюстендилско село запретнаха ръкави и сами направиха естакада за инвалиди пред пенсионерския клуб

Жители на кюстендилското село Копиловци запретнаха ръкави и изградиха сами рампа за инвалиди пред новия пенсионерски клуб. Помощ при начинанието оказаха и жените, които през целия ден не спряха да носят кофи с камъни за подравняване на естакадата. Местните купиха със собствени средства цимент и най-необходимите материали за изграждане на съоръжението, така че трудноподвижните хора да могат да стигат безпрепятствено до пенсионерския клуб, който бе създаден в началото на тази година

Рампата за инвалиди в село Копиловци се обособява след основен ремонт на помещението в новосъздадения пенсионерски клуб в село Копиловци.

„Имахме необходимост от подобен клуб. Хората намират едно място, където има внимание и топлина. Срещат се, разговарят, коментират, помагат си. За няколко часа хората от третата възраст се откъсват от сивото си ежедневие и отиват там за разтоварване, за добра приказка, в клуба те се чувстват полезни, обгрижвани и по-весели”, категорична е Илияна Христова, една от най-дейните жени, включила се в строителните дейности.

„При нас повечето от възрастните хора са самотни. Децата им са ангажирани, на някои са в чужбина, на други в други градове, а те са сами. Те не се чувстват полезни и нужни. В клуба нещата са променени. С помощта на община Кюстендил, на ръководството и най-вече на кмета Петър Паунов се полагат много усилия за това клубът да се превърне в добро място и във втори дом на възрастните хора”, коментира още Илияна.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *