Жителите на Мелник излязоха на протест, искат Наско Петев за кмет

Жителите на Мелник излязоха на протест, недоволни от смяната на кметския им наместник. На място пристигна и кметът на Сандански Атанас Стоянов. За създалото се напрежение struma.bg първи съобщи. Мелничани пуснаха нарочна подписка, с която настояват кмет на Мелник да си остане досегашният управник Наско Петев. 

Недоволството на хората в най-малкото градче в България е сериозно, като се има предвид, че в него живеят 200 души, от които 120 са избирателите. При 107 подписали се в протестната подписка, това означава на практика, че цялото население на градчето иска настоящият кмет Н. Петев да продължи да ги управлява.

Петев стана кмет през 2016 г. от листата на „Земеделски народен съюз”, но партийната му принадлежност в Мелник не интересува никого. Той дори не е от градчето, а от петричкото село Марикостиново. От Мелник е съпругата му и той живее тук от 40 г., а преди беше кметски наместник на санданските села Рожен и Кърланово. Според местните градът им никога не е имал толкова работлив и напорист кмет, който с денонощно висене пред вратите на бившата управа на Сандански успя миналата година за пръв път от 4 десетилетия да уреди павиране на една от главните улици на Мелник, да докара 10 контейнера за смет, каквито преди неговото управление мелничани не познаваха изобщо като придобивка, отделно спечели проект по ПУДООС за 10 000 лв. за градския парк.

Назначаването на наместник в Мелник зависи от общинския кмет Атанас Стоянов. Той заяви, че градът има нужда от промяна и развитие и това е неговата цел с назначаването на новия градоначалник. Кметският наместник, който предлага Стоянов, е Сашо Филипов. Той заяви, че е местен и не знае защо хората не го харесват.

До проблема се стигна след промяна в закона и населението на Мелник беше лишено от правото да избира кмет.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *