HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Жителите на санданското село Лебница скочиха срещу сухия режим и признаха: Всички имаме оранжерии и поливаме с питейна вода

„Безводие ни мъчи вече седмица”, оплакаха се на редакционния ни телефон жители на санданското село Лебница. „Сутрин малко след 7.00 часа ни спират питейната вода и към 21.00 ч. я пускат отново. Причината е, че някои от зеленчукопроизводителите са ползвали питейна вода за поливане”, съобщи Ангел Иванов, който е сред потърпевшите.

„Проблемът е от близо две седмици. Проведохме среща с управителя на водното дружество Крум Аргиров. Дадено ни бе уверение, че проблемът ще се реши до седмица. Измина и тази седмица, но в селото вода няма. Да, всеки жител на селото има и собствена оранжерия в дворното си място. Ние си плащаме за това, като поливаме с питейна вода. Не е нормално да се спира водата в летните горещини. Земеделската ни продукция ще изсъхне и щетите за нас ще бъдат сериозни. Всички сме редовни платци. Искаме да имаме вода в чешмите, а не да ни налагат режим на водата. Селото е на метри от река Струма и не е нормално да нямаме вода”, заяви А. Иванов, който е собственик на 3 декара оранжерия.

Сигнал за проблема с питейната вода е подаден до кмета Кирил Котев, до председателя на Общинския съвет д-р Георги Синански, до областния управител Бисер Михайлов и до омбудсмана Мая Манолова. Очаква се решение до дни, а в случай че проблемът не бъде решен, местното население е в готовност за протестни действия и затваряне на магистрала „Струма”.

ЛИДИЯ МАНЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *