Жителите на санданско село се изправят срещу обирджиите! Смелчаци ще ловят крадците, “опоскали” домовете им

Притеснени от зачестилите кражби, жителите санданското село Струма се готвят да дават денонощни дежурства в махалите – Долна, Горна и Средна, с идеята да предотвратят бъдещи набези или да заловят крадците. Двама от земеделските производители в селото са последните жертви на обирджиите.

Преди няколко седмици неизвестни до момента задигнали 3000 лева от дома на Георги Любомиров, известен като Годжи. Кражбата е станала по светло, в делничен ден. В къщата била неговата майка, която дори и не разбрала, че вътре в дома й има крадци. 

Втората кражба е регистрирана преди три дни. От къщата на Стоян Василев, която се намира на най-високото място в село Струма, е извършена кражба на 3700 лева и 100 динара.

И двете кражби са от къщи, които се намират на десетки метри от второстепенните улици в селото. Първата кражба е извършена в деня, след като Георги Любомиров получил парите от продадени зеленчуци. Така е станало и при Стоян Василев.

Вчера три служебни автомобила на полицейското управление са обикаляли в селото и са издирвали крадците. Задържани са двама души от ромски произход. Имената им все още не са известни. ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *