Жители на Крайни дол оставени без транспорт до Дупница, а таксито е 8 лв. в едната посока

Жители на най-малкото село в община Дупница  Крайни дол, ходят пеша на 2 км до главен път Е-79, за да пътуват на автостоп до града. Те се оплакват, че превозваческата фирма “Росен Искрев 66” от Дупница не изпълнява курса в сряда до селото вече втора седмица.

От февруари за Крайни дол пътува автобус три пъти седмично – в сряда, събота и неделя. Възрастни жители са принудени да ходят пеша до главен път Е-79 и разчитат на случаен транспорт, за да се придвижат.

В селото живеят постоянно над 30 души, повечето от които са възрастни. Някои от тях използват обществен превоз, като се налага да пътуват до Дупница за лекарства или храна, тъй като в селото няма и хранителен магазин. С такси им излиза скъпо. Само в едната посока струва от 5 лв. до 8 лв.

Репортер на “Струма” попита кмета на селото Георги Петров защо няма редовен превоз. Ето неговия отговор: “В момента съм тръгнал към офиса на превозваческата фирма в Дупница да попитам защо не се извозват хората от селото, които стоят и чакат на спирката”.

На телефона на фирмата служителка заяви пред “Струма”: “Нямаме сигнали при нас, че автобусът не пътува редовно до селото. Ще предам на собственика да контролира шофьорите. След като е подписал договор с общината, курсът трябва да се изпълнява дори само за един човек”.

Автобусът за селото минава през Джерман и оттам пътува за Крайни дол. Обикновено курсът се изпълнява само до Джерман и шофьорите се връщат обратно до Дупница.

Както “Струма” писа, Крайни дол е магнит за богати заселници, които пътуват с личните си автомобили до Дупница, но местните разчитат на обществен транспорт. В селото са се заселили германци, италианец, а наскоро къща си купи и сириец.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *