Жители на Перник газят 2 г. в локви заради избили подпочвени води на улицата им, екипът на кмета В. Церовска отказва да помогне

Перничани чакат две години общината да реши проблем на улица „Пловдив“ в квартал „Клепало“. В резултат на земетресението от 2012 година в района на 8-о ОУ „Кракра Пернишки“ преди две години е избила подпочвена вода. На улицата има шест-седем къщи, на които обитателите са принудени да газят постоянно във вода. За проблема те са съобщили в общината с молба за съдействие и отводняване на малката уличка. Молбата им се оказала глас в пустиня.
„В две поредни години молим за съдействие Общинската администрация на Перник за сериозен проблем, който касае живущите на ул. „Пловдив“ в квартал „Клепало“. През 2016 г. пуснахме жалба до община Перник, но с мотив лошо финансово състояние ни бе отказана помощ. Молихме да се направи дренаж на улицата, която е павирана. За осъществяването на този процес са нужни около 1200 лв. През 2017 г. отново пуснахме втора молба за помощ и съдействие. До този момент няма никакъв отговор, нито дори реакция от общинската институция“, жалват се жителите от улицата.
1200 лева не са кой знае каква сума дори за закъсалата финансово община, затова безхаберието на екипа на кмета Вяра Церовска към данъкоплатците е необяснимо, категорични са перничани.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *