Жители на Сандански скочиха срещу сервиз за гуми, шумът и вибрациите от компресора са нетърпими

Жалба до кмета на Сандански Кирил Котев депозираха жители на ул. „Асен Хадживасилев” срещу действащ сервиз за монтаж и демонтаж на гуми, собственост на Красимир Арнаудов. За това сигнализира една от потърпевшите – Калина Боюклиева, която живее на метри от гумаджийницата. Жалбоподателите настояват кметът Кирил Котев да приложи Наредба №1 за опазване на реда и спокойствието на гражданите.

„Сервизът работи всеки ден от седмицата, включително и в почивните. Това създава неудобство на нас, живеещите наоколо”, каза К. Боюклиева. В жалбата хората са описали, че компресорът за монтажа и демонтажа на гумите е доста шумен и вибрациите му създават постоянен дискомфорт. Живеещите настояват сервизът да се премести в промишлената зона, където му е мястото. Освен това са посочили, че част от тротоара и уличното платно са заети от гуми и аварирали автомобили, което прави преминаването оттам трудно. От другата страна на улицата често са паркирани автомобили, чакащи за подмяна на гуми или ремонт.

В заключение в жалбата живеещите са посочили, че не са против бизнеса на собственика, но животът им е подложен на постоянен шумов тормоз. „Има общински терени и площи, които са свободни и където не живеят в близост хора, нека там да бъде преместен сервизът”, каза К. Боюклиева.

„Сервизът отговаря на изискванията, работи повече от 15 години. Плащам си редовно данъците на общината и при работа спазвам Наредбата за опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Проблемът е личностен с едно семейство, а не с всички живеещи”, коментира жалбата собственикът на гумаджийницата Кр. Арнаудов.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Тино

    Нищо лично, но наистина е шумно, а и точно там е опасно и затруднено преминаването от години и за шофьори, и за пешеходци. Тази дейност наистина е редно да се извършва на друго място.

    Отговор
  2. гино

    Човекса си изкарва парите с честност и труд, но е опасно и за него, защото като сменя гумите на колите застава на самото платно за движение. Да е жив и драв.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *