Жители на Струмяни в писмо до ЮЗДП и в. „Струма”: Горският шеф Р. Янев назначи в разсадника активистката, която събра подписи в негова защита

Инициаторка за възстановяване на работа на горски директор в Пиринско успя да осребри активността си и след връщането си в директорския кабинет той я назначи в разсадника към горското стопанство, твърдят в писмо до директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов и вестник „Струма” жители на община Струмяни.

Става въпрос за Величка Янкова, която в началото на тази пролет се самопровъзгласи за председател на инициативния комитет за възстановяване на работа на прясно уволнения директор на „ДГС Струмяни” Росен Янев. Дамата събра подписка от 400 жители на общината и депозира подписите в ЮЗДП, като пропусна да обясни срещу какво недоволстват хората, после заплаши държавните институции с протести и дори блокада на Е-79, ако Янев не бъде незабавно възстановен на поста.

Самият Янев бе уволнен през март за драстично неизпълнение на годишната производствена програма на стопанството /за 2017 г. „ДГС Струмяни” се оказа с рекордно ниското изпълнение от едва 3,5%/, за сключени договори, без по половината от тях да се извършва каквато и да е било дейност, дописвани анекси към договорите без всякакво правно основание, отказ на директора да си събира стари вземания, натиск от него върху фирмаджии да се откажат от спечелен търг и т.н.

Янев си замина, Янкова се активизира и месец по-късно, през април 2018 г., Д. Дамянов върна на работа директора с мотив „заради заявена обществена подкрепа”.

Явно обаче старият-нов горски шеф има сериозна опозиция в общината, защото този път сигналът срещу него е за „два обекта, находящи се над с. Илинденци, на които се осъществява дърводобив – там се извършва незаконно премаркиране на дървесина. Убедени сме, че това става със знанието на директора Р. Янев”, пише в сигнала.

Вчера Д. Дамянов потвърди пред „Струма”, че писмото на жалбоподателите, които са поставили само подписите, но не и имената си, е получено в предприятието. Въпреки че в сигнала не са посочени координаторите на „двата обекта” с премаркираната дървесина, той обеща още в понеделник да изпрати проверка на място.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *