Жители на 2 села в Малешевска планина искат кметски наместник, който да е сред тях

Жители на две села в Малешевска планина – Седелец и Махалата, община Струмяни, депозираха жалба до общинския кмет Емил Илиев с искане да им бъде назначен кметски наместник. Жалбата е депозирана в деловодството на община Струмяни.

От близо месец и половина след пенсионирането на досегашния кметски наместник функциите са вменени на кметския наместник на с. Игралище. Това назначение не е удобно за малобройното население на двете села и те искат да имат длъжностно лице, което не само да издава документи, но и да ги посещава и да се интересува за проблемите им.

Потърсен за коментар, кметът на община Струмяни Емил Илиев ето какво каза: „25 е общият брой на живеещите в тези наши планински села. С решение на Общинския съвет сме възложили временно административните функции да се изпълняват от кмета на с. Игралище Митко Стоянов. В тези две населени места хората са над 75 години, а по закон, за да се назначи кметски наместник, той трябва да бъде в работоспособна възраст. Другото е, ако някой млад човек живее там, то законът е категоричен, че той трябва да е с уседналост поне 6 месеца. Търсим подходящ човек, който да бъде назначен, заради липса на кандидат сме назначили кметския наместник на Игралище Митко Стоянов. За нас хората са важни, ако имаме подходящ човек, още утре той ще бъде назначен. Искам хората ясно да ме разберат, че проблемът не е финансов, а човешкият фактор се оказва проблем”, заключи кметът Емил Илиев.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *