Жител на Лебница със сигнал до АПИ: Обходният път Е-79 към Рибник е с опасни свличащи се камъни по платното, а при катастрофата на АМ „Струма” целият трафик се пренасочи там

Падащи камъни застрашават живота на шофьорите по обходния международен път Е-79 в  участъка между селата Лебница и Рибник. За това сигнализираха местни жители и изпратиха снимков материал. Пътният участък е затворен в лентата по посока Рибник, но и в другата лента също има паднали камъни и земна маса. Иван Стоянов от с. Лебница, който изпрати снимки от мястото, обясни, че е подавал сигнал на дежурния телефон в РУ в Сандански и в Агенция „Пътна инфраструктура”. Но е получил само обещания.

„От три месеца платното за Рибник е затворено. Поставиха някакви ограничителни ленти, но липсват знаци. Преди седмица, когато стана тежката катастрофа на АМ „Струма” и магистралата бе затворена в двете посоки, цялото движение бе пренасочено по този обходен път. Автомобилите сами си направиха нова лента за движение, но е опасна, тъй като има крайпътен скат и вероятността шофьор, който не познава пътя да пострада, е голяма. Има няколко случая на автомобили, които нощно време се удрят в камъните, вследствие на което са увредени. По спешност АПИ, тъй като това е третокласен път, трябва да премахне огромните камъни и земната маса от пътното платно, за да не се стигне до фатален инцидент”, каза Ив. Стоянов, който е зеленчукопроизводител от с. Лебница, община Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *