Жозе Моуриньо: Футболът върви в грешна посока, съдиите вече са в офиса

Мениджърът на „Тотнъм“ Жозе Моуриньо се страхува, че футболът е тръгнал в грешна посока. Поводът за тази констатация бе отмененият гол на Хари Кейн по време на двубоя на шпорите с „Шефилд Юнайтед“ /1:3/. Попадението, с което лондончани можеха да направят 1:1, не бе признато след намесата на ВАР заради игра с ръка на Лукас Моура. Бразилецът бе избутан в тази ситуация и падаше на земята, без да има какво да стори, но реферите спазиха буквата на новия правилник, според който всяка игра с ръка при изграждането на даден гол се санкционира.

Повечето специалисти и фенове бяха възмутени, че правилникът е такъв и дава възможност чисто попадение да бъде отменено по подобен начин. Самият мениджър на „Шефилд Юн“ Крис Уайлдър определи това решение като фарс.

“Реферът е в офиса. Никога не се оплаквам от човека със свирката, защото той вече не е съдията. Мисля, че реферът трябва да е човекът на терена, а хората в офиса само да го подкрепят и да му помагат. Това не е така. Не можем да очакваме от един съдия, който не е добър на терена, да бъде добър в офиса. Отиваме в посока, която наистина е лоша за красивата игра, в която всички сме влюбени”, коментира Ж. Моуриньо.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *